20210524_110435_0000

Loket nedflyttade

En säsong där absolut ingenting har stämt, så har en sak varit densamma som alltid. Kristian Andersson vann den interna skytteligan. Denna säsong så landar han på 11 st mål i seriespelet. En säsong där absolut ingenting har stämt, så har en sak varit densamma som alltid. Kristian Andersson vann den interna skytteligan. Denna säsong så landar han på 11 st mål i seriespelet.

Lördag 8 oktober 2016. Dagen som i framtiden skulle kommas ihåg för det räddade kontraktet, och firandet av lokets tjugonde födelsedag. Blev istället en dag fylld av mörker. Loket blev denna dag nedflyttade till division 6, föreningens första degradering i sin tjugoåriga historia.

På förhand så såg allt positivt ut, trots läget. Avslutande hemmamatch mot ett omotiverat Stureby, ett lag med ingenting att spela för förutom sin heder. En vinst här för loket skulle sätta all press på Örby i sin match mot uppflyttningsjagande Vasasällskapet.

I den andra matchen gör "Vasa" det vi hoppas på, vinst med 4-3. Men typiskt för hela denna säsongen så klarar inte vi av att utföra vår egen uppgift på planen. Efter att ha vänt på resultattavlan till hemmaledning i den 57e minuten, så ser läget lovande ut. Hålla detta så är saken klar. 

Men Stureby kvitterar i den 65e minuten. Efter detta så är det loket som trycker på, lägger längre bollar och trycker upp fler folk i boxen. Men loket kommer inte närmare ett segermål än ett ribbskott på nära håll ifrån Christopher Hagman. 

Detta innebär, tyvärr, att IF Lokomotiv Blackeberg slutade på elfte plats av tolv lag i årets seriespel. Nedflyttade till division 6.

Matchstatistik:
12’ 0-1 Johan Stridsman
40’ 1-1 Självmål (Loket)
54’ Varning Mohammed Mahbub Kamal Hussain Kamaly
57’ 2-1 Kristian Andersson (Loket)
65’ 2-2 Nils Bergmark
85’ Varning Gustav Stegfeldt (Loket)

Matchtruppen:
1. Joakim Dahlgren 
2. Gustav Stegfeldt 
4. Olov Vengelin 
6. Fredrik Olin 
7. Erik Ekengren 
8. Oscar Hallberg 
9. Kristian Andersson 
11. William Knowles 
16. Per Henrik Fälldin 
18. Sebastian Asplund (K) 
22. Mohamed Messaoud 
5. Christopher Hagman 
10. Daniel Finetto Liljeqvist 
13. Daniel Setterwall 
15. Zhenzi Zhang 
21. Marcus Brien 

Ett rejält bakslag för alla inblandade, spelare som ledare. Men vi tar nya tag, och i nästa års seriespel kommer vi vara hungrigare och mer motiverade än någonsin. Återtåget har börjat.

Säsongen är dock inte riktigt slut ännu. Med Stockholm Cup kvar, och match mot Råsunda IS. Söndag 16 oktober, kl 18:00. Skytteholms IP

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter