20210524_110435_0000

Kryss för Lokomotiv Blackeberg på solsidan

Fjolårets rookie, Ted Fontér stod för en bejublad comeback i lördags. Han prydde insatsen med matchens första mål. Fjolårets rookie, Ted Fontér stod för en bejublad comeback i lördags. Han prydde insatsen med matchens första mål.

Solsidan bjöd på allt annat än sol när det var dags för loket att spela årets femte seriematch.

Spelmässigt gör loket inte någon av sina bättre halvlekar, i den första halvleken. Vi har svårt att hitta spelbredden och har därför svårt att hålla bollen inom laget och skaffa ett bollinnehav. Chanserna skapas mestadels efter långa bollar eller fasta situationer. 

William Knowles har ett utan att överdriva ett gyllene läge att sätta 1-0 i tom bur, från ca 15 meters avstånd. Tyvärr går skottet precis över ribban. Men loket skulle ändå gå in till paus med ledning. En hörna från vänster når Ted Fontérs panna, och 1-0 är ett faktum. 

Efter paus så tappar tyvärr bortalaget loket initiativet, och efter en stark inledning så kan Saltsjöbaden göra 1-1. Långt inkast skarvas till bortre stolpen där det är två stycken hemmaspelare först på boll och nicken är enkelt placerad vid ena stolproten.

Resten av matchen har båda lagen bra lägen att avgöra, men det tidiga bottenmötet i division 5 mellersta slutar rättvist kryss.

Tack till två av få årskortsinnehavare denna säsong, Marcus Asplund med partner Evelina. Allt stöd av er loket-supportrar där ute betyder mycket för oss alla inom IF Lokomotiv Blackeberg. 

Matchstatistik:
42’ 0-1 Ted Fontér (Loket)
49’ 1-1 Emil Storberget Lundström
88’ Varning Mohamed Messaoud (Loket)
89’ Varning Julian De Bri

Matchtruppen:
1. Joakim Dahlgren 
2. Olov Vengelin 
4. Nabaz Eliassi 
6. Fredrik Olin 
7. Olle Magnus Nyberg 
8. Oscar Hallberg 
10. William Knowles 
14. Zhenzi Zhang 
16. Per Henrik Fälldin 
18. Sebastian Asplund (K) 
22. Mohamed Messaoud 
 
Avbytare:
11. Marcus Johan Alex Fredriksson 
17. Ted Fontér 
19. Anton Tranevik 
21. Jimmy Dahlgren 
23. Per Linzander 

Nästa match för lokets del är mot ännu ett bottenlag. Då står Atletico Nacka FF på tur att möta. Avsparken sker kl 20.00, måndag 23e maj.

/Redaktionen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter