20210524_110435_0000

Stockholm Cup 2015/2016

Dagens motståndare, Tyresö FF. Dagens motståndare, Tyresö FF.

Så var vi här igen. Säsongen är slut och en utav årets höjdpunkter tar vid, det årliga inslaget Stockholm Cup.

För den som inte vet vad detta fenomen är för något, vässa era geniknölar noga och läs vidare. Det är om man ska förenkla det, ett kval till  "Svenska cupen" för lag baserade i stockholmsområdet. I Svenska cupen som är en professionell nationell cup,  så kan man bli lottad mot vilket lag som helst i Sverige.

För något år sedan så fick våra motståndare från förra året FC Långholmen, möta allsvenska laget IFK Göteborg i en utav Svenska cupens första omgångar. Efter att de hade kvalificerat sig för Svenska cupen genom Stockholm cup. Och denna höst spelade AIK på bortaplan mot Ekerö IK på Träkvistavallen i Svenska cupen, den matchen lockade 4308 personer.

Stockholm cup är uppbyggt så att det är endast är utslagningsmatcher hela vägen till final. Det unika med denna cup är att den spelas med ett handicap-system. T.ex. möter ett lag från division 7 ett lag från division 4, så får laget från div 7 inleda matchen med att skjuta tre stycken straffar, eftersom att det skiljer tre divisioner mellan lagen. Finalen spelas under april/maj månad 2016, endast omgång 1 & 2 spelas under 2015, resten under våren 2016.

Vi inleder årets cupspel med match på Stora mossen mot Tyresö FF. En förening som på senare år mer varit kända för sitt dåvarande framgångsrika damlag, som blev svenska mästare 2012 och deltagare i Champions League året därpå. Men som det mesta senare gick åt pipan för efter ekonomiska svårigheter. Damlaget försattes i konkurs år 2014.

Men herrlaget spelar för närvarande i div 4 södra och slutade på en 8e plats i årets seriespel. De slutade på trettio poäng med resultatraden, 8 6 8 46-42. Som jag nämnde ovan så kommer vi i Lokomotiv Blackeberg att få inleda matchen med att lägga en straff, eftersom att de spelar i en division högre än oss.

Tyresö FF vann endast tre av totalt elva bortamatcher denna säsong, och var alltså ett starkare hemmalag än bortalag denna säsong. Deras tre bortasegrar denna säsong kom mot serien tre bottenlag, där senaste bortavinsten kom i juni månad mot FK Gunners.

Tyresö FF avslutade serien med att ta sju poäng på deras sista fem matcher. Där de avslutade serien med att slå tiondeplacerade Atletico Stockholm med 5-1 på hemmaplan. 

Lokomotiv Blackeberg avslutade säsongen med att ta tolv poäng på de sista fem matcherna. Där vår senaste match var derbysegern på bortaplan mot FK Bromma med stabila 3-0. Den vinsten innebar att vi slutade serien på  tjugotju poäng och en 7e plats i div 5 norra.

Avspark ikväll. IF Lokomotiv Blackeberg - Tyresö FF, Stockholm cup.
Fredag 16/10,  kl 20.00 på Stora mossens IP.

Hoppas några av er väljer att motsätta er kylan och göra oss sällskap denna fredagsafton. Dramatik och bra spel utlovas då ett hungrigt hemmalag siktar på att gå långt i årets turnering.

Stöd loket på plats.

/Redaktionen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter