20210524_110435_0000

Träningsmatch: Gimonäs FC 1-1 (0-0)

Ted Fontér, här i Gröndals IK. Ett utav årets många nyförvärv och matchens ända målskytt för loket. Ted Fontér, här i Gröndals IK. Ett utav årets många nyförvärv och matchens ända målskytt för loket.

På tisdagskvällen så gick vårens sista träningsmatch av stapeln. Det var som förra veckan, Gimonäs FC som stod för motståndet. Matchen, som över alla 70 minuter (överenskommen speltid) var spel mot ett mål slutade tyvärr endast med ett frustrerande kryss. 1-1 skrevs resultatet till, där Ted Fontér blev lokets ända målskytt och gjorde därmed sitt första mål i Loket-tröjan.

Spelmässigt såg det delvis riktigt bra ut. Bollen rullades fint, från kant till kant och hemmalaget skaffade sig ett stort bollinnehav. Många fina kombinationer fick vi ta del av, och en hel del bra målchanser skapades. Däribland tre stycken ramträffar i första halvlek. Men hur fint det än må vara, utnyttjar man inte sina målchanser, och misslyckas att vinna en sådan här match så kan man ändå inte gå från matchen utan att känna ett visst missnöje. Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren, och så länge vi fortsätter ha problem med målskyttet så kommer vi ha onödigt svårt att vinna fotbollsmatcher. För som matchen såg ut igår, och med en normal utdelning, så skall vi egentligen vinna en sådan match med tre till fyra mål.

Spelet såg bättre ut i första, men efter 1-1 kvitteringen från loket i andra halvlek så började spelet se mycket mer rakt ut och en stort tryck skapades på slutet. Så kan man kombinera det possesion-spel som spelades i första halvlek, med det ändå lite mer raka spelet i slutet av andra halvlek så kommer vinsterna och målen att komma.

Härnäst är det träning på torsdag, och efter det så stundar premiären på måndag kl 20.00 mot FK Bromma på Stora mossens IP. Då blir det tre poäng. 

/Redaktionen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter