20210524_110435_0000

Live from Selhurst park

El-Hadji Diouf. Underbar fotbollspelare! El-Hadji Diouf. Underbar fotbollspelare!

Äntligen äntligen äntligen så har en svensk TV-kanal köpt upp rättigheterna för den engelska andra ligan championship, och idag får vi nöjet att titta på Leeds ta sig an Crystal Palace från London och Selhurst Park.

 

Som ni som läser bloggen kanske har snappat upp så är jag ett hängivet Leeds United fan sen ca 15 år tillbaks och de senatste åren har helt klart varit rätt deprimerande och man har fått nöja sig med att kanske kunna se 2 matcher per säsong... Om man har tur. Viktig match för dem vita i jakten på play-off plats upp till Englands finrum premiership. Formen är som vanligt jävligt ojämn, ungefär lika många vinster som förluster och urusla på bortaplan, samma visa varje år... Men idag när jag sitter med en kall bira framför TVn och kollar in mitt Leeds så blir det självklart vinst!

 

Anledningen till att jag håller på Leeds United kan man tillskriva Lokomotivs spelmotor och mittfältsartist Sebastian Asplund. Alla kanske inte vet det men jag och "basse" har känt varandra i ca 20 år och vi har gått sida vid sida och kollat på AIK ända från mellanstadiet, och kärleken till Leeds United kommer just ifrån att basse snappade upp det i unga år och jag var dum nog att följa efter!... I unga år visste jag inte vad jag gav mig in på men idag är jag glad att det blev som det blev, Det är lätt att älska i medgång men tuffare i motgång.

 

Ett av mina värsta fotbollsminnen och minnen överlag är just Leeds-relaterade. T.ex. när Alan Lee kvitterade för Ipswich Town i 88 minuten hemma på Elland Road våren 2007 och fastställde att Leeds nästa säsong ska spela League One fotboll... Eller säsongen efter då vi förlorar den slutsålda play-off finalen på Wembley mot Championship mot Doncaster med 0-1 efter att Leeds spelat uruselt samtliga 90 minuter, men ändå så räddades Doncaster av den storspelande ex. Leeds-keepern Neil Sullivan... kom ihåg att Viasat sports kommentator var så extremt dålig så att jag stängde av ljudet stora delar av matchen...

Mitt bästa Leeds-minne är självklart. Det är från den 23 januari 2010, när jag och högerback i Loket Oskar Romell var på White Hart Lane för att kolla på Oskars spurs mot mitt Leeds. Premiership mot League One. Blir 2-2 när Leeds stjärnstriker Jermaine Beckford kvitterar på straff i 95e minuten! Alla hemmasupportrar hade redan gått emot parkeringen så hela sektionen vi satt på var i princip tom, så när de satt 2-2 så sprang jag ett litet ärovarv på hemmasektion. Väldigt kul minne att se tillbaks på!

Kan meddela, när man talar om trollen att Sebastian just nu är i London på väg till Selhurst Park för att försöka få biljett till sin första Leeds match live! Är alltid lite körigt med att få biljetter pga att det är rätt mycket säkerhetsregler i anslutning med bortasupportrar i engelsk fotboll. Önskar honom stort lycka till i sin jakt på plåt!

Så gör som jag allihop, kolla på championship på TV10 istället. För er som inte tänker kolla för att ni vill "följa stryktipset" så kan jag meddela att Crystal Palace-Leeds är match 8 på kupongen! 

Allt för nu!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • KOP » Hets från fansen:  ”Sicket klassiskt inlägg detta är. Gårdagens vaxburk i frillan - möcket bra.”

  • anonym » Lägerrapport del 1:  ”Kan se bergljung och olle framför mig.. -.-”

  • KOP » Lägerrapport del 1:  ”Förhärligt Jocke! Sitter och bajsar på jobbet och lever med i dina målande beskr..”

  • Jocke » Ingen rolig söndag...:  ”Jag skriver ju om Lokomotiv, stockholms bästa lag!”

  • Nidde » Ingen rolig söndag...:  ”hur gick de för djurgården då? skulle vara kul att veta om något sthlmslag gick ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-